Георги Свиленски, БСП:  Програмите ни с ИТН вече са над 90% уеднаквени

Предаване: Панорама, 06.08.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Веднага след връчването на мандата започнахме разговорите на политическо ниво, а преди това и на експертно, с единствената цел България да има правителство. Разкритията на служебното правителство са неща, които БСП четири години ги поставяше в парламента, задаваше въпроси, сезираше Сметната палата. Трябва ни трайно редовно правителство, за да се промени този модел. Това каза в “Панорама” заместник-председателят на ПГ на “БСП за България” Георги Свиленски.

“За да има парламент, трябва да има правителство. За да има правителство, трябва да бъде подкрепено от парламентарни групи. За да може БСП да даде своята подкрепа, провеждахме тези разговори”, обясни той.

Над 80-90% от приоритетите в прочетената от “Има такъв народ” декларация съвпадат с нашите, заяви той. Разминаванията в позициите са били обсъдени на заседание на НС на БСП.

“Днес проведохме следваща среща, в която допълнихме тази тяхна позиция - закон за възрастните хора, системата на финансиране на средното и висше образование, продължаване на повишаване заплатите на учителите и академичния състав, актуализиране съдържанието на учебниците и приспособяването им към възрастта на учениците, безплатни лекарства за деца до 14 години, ясното записване болниците да не бъдат търговски дружества, по темата икономика - подпомагане на изостанали икономически региони.  Това все политики, които БСП отстоява през годините. Тоест, във всеки един сектор, където имаме допирни точки, днес постигнахме съгласие. Смея да каза, че програмите са над 90% уеднаквени”, заяви Свиленски.

Какво още коментира заместник-председателят на ПГ на “БСП за България” вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад